duminică, 9 mai 2010

Nu distrugeti, ci reutilizati in mod inteligent

Ce bine ar fi fost daca si in Romania s-ar fi aplicat aceasta regula. Dar la noi odata ce un lucru devine depasit, este abandonat si/sau distrus. Si din pacate si marile reforme de pana acum si importantele masuri anticriza actuale nu au adus nimic bun. In fapt se actioneaza tot destructiv iar cei multi sunt abandonati.
Mobilul care m-a determinat sa scriu acest post este un articol Think Outside the Box referitor la noua initiativa a Telekom Austria: aceea de a transforma cabinele telefonice existente (care si-au pierdut treptat rolul) in statii de incarcare pentru autovehicule electrice. Lipsa unor astfel de statii este unul din principalele motive pentru care masinile electrice nu au recucerit lumea in secolul XXI.
Am spus "nu au recucerit", deoarece masinile electrice au fost la inceputul secolului XX, in fapt precursoarele masinilor pe combustibili fosili (benzina, motorina). Dar au fost abandonate atunci din motive economice fara a se tine cont de efectele nocive colaterale. Acum, dupa aproape un secol, omenirea si-a dat seama ca a gresit si ca ar trebui sa revina la prototipurile intiale de automobile, bineinteles adaptandu-le si imbunatatindu-le: Nu mai distrugem mediul, ci reutilizam in mod inteligent ceea ce aveam deja, dar nu am apreciat la justa valoare.

Concluzia: Tot ce este invechit si simplu, nu trebuie si abandonat sau distrus. Ci trebuie reactualizat, deoarece solutiile mai complicate pot deveni ineficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu