joi, 29 octombrie 2009

AMD 2

Noua etapa a concursului SuperBlog 2009 organizat de PCNews, are drept grup tinta comunitatea gamerilor.

Ce jocuri ti-ar placea sa incerci pe prima placa video din lume compatibila full DirectX 11?

Odata cu Windows 7, a sosit si DirectX® 11, ce promoveaza multe elemente inovatoare pentru tehnologia grafica. Devoltatorii de jocuri vor putea utiliza noi caracteristici: Tessellation – “mozaicare” -> imagini grafice mult mai detaliate, personaje mai realiste; Multi-threading accelerat – lucru cu procesoare multi-core -> gameplay mai fluid; DirectCompute -> accelerarea jocurilor si aplicatiilor.
Pentru a va bucura de aceasta noua tehnologie, aveti nevoie de o placa video compatibila cu DirectX 11, si de jocuri proiectate sa utilizeze aceste noi caracteristici.

AMD a lansat prima familie de placi video complet compatibile cu DirectX 11. Aceasta contine doua unitati de procesare grafica (UPG): ATI Radeon™ HD 5850 si ATI Radeon™ HD 5870, care beneficiaza de tehnologia ATI Stream menita sa accelereze chiar si aplicatiile si jocurile cu cerinte foarte ridicate (procesare paralela). Timpii de raspuns sunt mult imbunatatiti prin utilizarea interfetei de memorie GDDR5 cu o lungime de banda exceptionala. Un alt lucru uimitor este puterea de procesare (single precision) de peste 2 TeraFLOPS. Bineinteles ca la toate acestea se mai adauga si tehnologia Avivo HD Video & Display, care permite utilizatorilor sa intreprinda orice operatie multimedia, inclusive editarea si conversia filmelor capturate de pe camera digitala.

Ar mai fi ceva? Poate tehnologia multi-display ATI Eyefinity. Aceasta permite operarea simultana si independenta a doua sau mai multe display-uri. Noua este posibilitatea de a grupa mai mult de doua monitoare pentru afisarea desktop-ului dvs. cu suport atat pentru aplicatii deschise in diverse fereste dar si pentru aplicatii 3D full screen.
ATI Eyefinity este avantajos pentru orice gamer:
-Perspectiva mai buna asupra campului de actiune, ofera un control mai bun in jocurile de strategie in timp real.
-Detectarea mai rapida a inamicilor va permite o reactive mai rapida si implicit o supravietuire mai lunga in jocurile FPS (first-person-shooter).
-Vederea avioanelor inamice cu vederea perifecia, si o constientizare mai adecvata a spatiului in simulatoarele de lupte aeriene.
-Eliminarea punctelor oarbe si o perceptie mai buna a vitezei in jocurile de curse.

Iar acum sa revin la jocurile ce necesita DirectX 11, pe care mi-ar placea sa le incerc...

Secrets of the Vatican – The Holy Lance (Arcade)
Actiunea se petrece putin inainte de sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial. Iar acest sfarsit depinde doar de succesul tau!!
Va trebui sa ajuti pe parintele Bellarmo Bagatti, isotric de arta la Vatican, sa duca la bun sfarsit misiunea de a recupera Lancea Sfanta de Longin inainte ca aceasta sa intre pe mainile Germanilor care vor sa o foloseasca pentru a cuceri intreaga lume. Se spune despre aceasta relicva religioasa ca ar face armatele invincibile iar pe cei puternici de neoprit. Astfel va trebui sa calatoresti in toata lumea pentru a-l ajuta pe Parintele Bagatti sa recupereze fragmentele. L-am ales pentru ca imi place misterul si aventura care sa ma conduca la elucidarea lui.

GRID (Racing)
GRID pare a fi cel mai provocator joc de curse la acest moment. Este unul dintre jocurile pe care mi-ar placea sa le incerc pentru a-mi exersa indemanarea de a conduce. Porobabil ca as putea invata multe din astfel de jocuri, chiar daca in acest caz concret este vorba de motorsport: muscle cars (de ex. Dodge Charger, Ford Torino, Oldsmobile 442 sau Plymouth Road Runner) pe strazile din San Francisco; legendara cursa de 24 de ore de la Le Mans (o cursa de anduranta, din care poti invata cum sa ai o cat mai buna grija de masina, si care te motiveaza sa conduci cat mai ecologic – pentru a avea nevoie de cat mai putine iesiri la boxe); pana la drifting in jurul docurilor din Yokohama. Este o lume fascinanta!

Tropico 3 (Strategie)
Actiunea se petrece in timpul Razboiul Rece, iar personajul pe care trebuie sa-l interpretezi este un tiran care a ajuns pe cai dubioase “El Preisdente”, conducatorul suprem al unei tari din insulele Caraibe, si te vei juca cu destinele locuitorilor acestei insule. Ideea este daca vei rezista ca presedinte al acestei insule, sau vei fi rasturnat (de revolutionari, de manevrele celor doua mari super puteri SUA si Uniuniea Sovietica). Va trebui sa justifici in fata poporului deciziile pe care le iei, sa-ti infrunti opnentii politici… Daca te vei mentine presedinte vei putea juca un rol in diverse evenimente istorice reale: criza Cubaneza, vizite papale, etc. Acesta pare mai degraba un joc pentru politicieni... intr-o conjunctura extrem de tensionata... o lupta surda... care intr-un fel se prelungeste si in zilele noastre... Oare nu se poate face politica nationala si internationala si altfel? Probabil ca nu as rezista nicio luna ca presedinte in acest joc (pentru ca urasc tot ce se intampla pe scena politica...) dar l-as incerca pentru farmecul caraibian, pentru cronologia istorica, pentru a vedea ce inseamna organizarea anumitor evenimente, pentru a incerca construirea prin mijloace oneste a unui stat prosper. Oricum realitatea este intotdeauna mai complexa decat orice simulare... Jocul prezinta evenimentele prin ochii scenaristului... pana la urma ramane o fantezie.

Zoo Tycoon® 2: Extinct Animals (simulare economica)
Acesta este cel mai mare pachet de expansiune a deja popularului “Zoo Tycoon 2” (in care interpretezi managerul unei gradini zoologice – mentionez ca nu am nicio experienta cu acest joc), care iti va permite sa readuci la viata animale care au trait la un anumit dat pe pamant, dar care au disparut de-a lungul istoriei. Jucatorul va avea parte de noi provocari, de 30 noi animale pentru care trebuie sa recreeze la scara redusa mediile in care acele animale au trait. In plus acest joc are si un important rol educativ, prezentand timpurile in care acele animale au trait si au disparut. Presupun ca are si un puternic mesaj pentru ocrotirea animalelor si a naturii – un lucru extrem de important!! Un lucru pe care ar trebui sa-l vada gamerii... in locul atator jocuri care promoveaza violenta!

Dar sincer, nu stiu cand si daca voi gasi vreodata timpul necesar pentru a ma apleca asupra acestor jocuri. Multe alte lucruri au o prioritate mai mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu