marți, 27 octombrie 2009

Hostway 2

A sosit si etapa a 8-a (optionala) a SuperBlog 2009. Acest articol are drept target companiile in general, si IMM-urile in particular.

Tema zilei: Email gratuit vs. email profesional

Serviciile de email gratuite sunt ideale pentru utilizarea in mediul privat (pentru mentinerea legaturii cu rudele si prietenii – “private matters”). Serviciile profesionale de gestionare a emailurilor sunt cele mai adecvate pentru mediul de business sau administrativ (pentru comunicarile oficiale – “on the job” / “in the business”). De ce este asa? Simplu…
Din punct de vedere tehnic, serviciile gratuite de email presupun adesea o functionalitate minimala (spre exemplu este restrictionata conectarea la contul de e-mail prin POP3 cu ajutorul clientilor de e-mail) si asigura de regula un nivel de securitate scazut in comparatie cu solutiile profesionale.
Solutia profesionala confera angajatilor adrese de tipul: prenume.nume@companie.ro. Aceasta este solutia optima pentru mediul de business. Astfel se creeaza mult mai usor conexiunea logica dintre numele celui care te-a contactat si compania pe care o reprezinta. Pe de alta parte adresa web si adresele de email reprezinta intr-o anumita masura cartea de vizita a companiei tale in fata partenerilor de business, mai ales atunci cand este vorba de stabilirea unor contacte. Tine de eticheta in mediul de afaceri.

Exista doua modalitati in care puteti beneficia de un email profesional. Care ar fi acestea?

Solutia interna (in house) care presupune asigurarea acestui serviciu prin instalarea unui server de e-mail care sa asigure toate facilitatile pe care vi le doriti. ASA DA pentru marile companii si concerne, care isi pot crea sau dispun deja de propria infrastructura de centre de date si care isi permit fie dezvoltarea propriului server de email (software), si implicit a specialistilor care sa-l administreze, fie suportarea costurilor pentru achizitionarea unui server (software) cu adevarat performant si pentru angajarea si/sau instruirea unui specialist in administrarea respectivului server de email. ASA NU: utilizarea unui server de email open source si a unui angajat prost platit care sa invete din mers cum trebuie instalat si administrat acel server.
A doua solutie este cea externa (outsourcing) care presupune achizitionarea intregului pachet de servicii (inclusiv gazduirea) de la o alta companie. Aceasta ar elimina multe din riscurile si bataile de cap aferente primei solutii. Tot ce are de facut compania in aceasta situatie este gasirea unui furnizor competent si acceptabil ca pret.

Aici intra in scena Hostway - 9 ani la rand (2000-2008) # 1 Hosting Provider la Top Hosts. Hostway opereaza la momentul actual un centru de date la standard Tier-4, cel mai inalt standard din industrie.



ASA DA PENTRU IMM: Recent, Hostway Romania a lansat in parteneriat cu Gecad Technologies, platforma Hosted AXIGEN, bazata pe serverele de e-mail AXIGEN ale Gecad. Platforma a fost creata pentru a oferi servicii profesionale de web si email IMM-urilor in vederea cresterii competivitatii acestora. Scopul sau este sa sporeasca eficienta mediilor de lucru colaborative printr-o serie de facilitati de comunicare pe grupuri, mobilitate sporita (sincronizare cu device-uri mobile si interfata avansata WebMail) si costuri reduse. Companiile mici au astfel posibilitatea de a accesa un serviciu profesional de e-mail, la costuri cu 60% mai mici fata de orice alt serviciu similar.
Care ar fi atuurile adoptarii platformei Hosted AXIGEN?
99.9% uptime garantat – accesabilitate permanenta a serviciului si a datelor
securizare maxima a informatiei prin firewall, antivirus si filtru anti-spam
back-up complet pentru toate fisierele stocate - nu exista riscul deteriorarii sau pierderii informatiilor
scaderea costurilor de intretinere - prin externalizarea serviciilor de mentenanta a serverelor de e-mail in sistem Software as a Service (SaaS)
serviciu de suport tehnic 24/7/365

Preţuri email (fără TVA):
• Cont de email profesional: 1EUR/luna
• Spatiu pe disc: 1EUR/luna/1GB
• ActiveSync per email box: 1EUR/luna
• Tarif de administrare: 5EUR/luna

Preţuri domenii (fără TVA):
.ro 180 RON/viaţă; .com 50 RON/an
.net 50 RON/an; .org 50 RON/an
.info 50 RON/an; .eu 50 RON/an

Utilizatorii isi vor putea gestiona usor conturile si spatiul de disc alocat fara interventia Hostway, iar costurile vor fi actualizate lunar in functie de numarul de conturi si de optiunile activate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu